^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ JOB TROTTER

На 12.03.2016 г. започна пътуването на ПМГ "Св. Климент Охридски" до Сицилия  по програма ЕРАЗЪМ +, проект "В търсене на работа", в който  участват Испания, Великобритания, Турция, Италия, Германия и България.  В междуучилищния обмен се включиха седем ученици от десети клас на ПМГ и трима учители. Пътуването се осъществи по интересен маршрут, включващ пътища по суша и вода: Монтана-Игуменица-Бриндизи-Месина-Виториа. Вечерта на 13.03.2016г. стигнахме крайната си цел. Бяме посрещнати изключително топло и радушно от приемните семейства.

Още от първия ден ни чакаше много работа по проекта. Откриването,подготвено от домакините надмина очакванията ни. Изпълнението на химните на държавите участнички, съчетано с видеоклипови разкриващи техните красоти, остави всички без дъх. В три от работните дни, партньорите работиха по общи дейности в училище.  Екипи представи чрез презентация училището,града и региона от който идват,гласува се за слоган на проекта, който бе спечелен от нашето училище-„Вашата мечтана работа е нашата мисия“, изработиха се по групи и се промотираха различни продукти от предварително раздадени материали. Петъкът, който беше последната вечер, имаше представление с танци, в което групата от България, облечена в традиционни български носии изигра българско хоро. Всички ни аплодираха. Наградиха учениците, изработили и представили на английски бизнес идея. Грамоти получиха и участниците в състезание за снимки на тема „Индустриални пустеещи земи“. И в двете състезания има победители от българската група. Вечерта завърши със забавление с музика и храна, приготвена от приемните семейства.

 

През тези пет дни от престоя ни  посетихме прекрасни катедрали, музеи и галерии, паркове и амфитеатри в градовете Витория, Рагуса, Катания, Сиракуза и Таормина. За жалост нямахме възможност да посетим вулкана Етна поради лошото и дъждовно време, но му се насладихме в далечината на път за Катания.

 Групата се завърна в Монтана в неделя вечерта, доволни от преживяното и пътуването, с очакване за нови срещи с новите приятели.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook