^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Два златни медала от Пролетната конференция на СМБ за учениците от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана

Златимир Петров от 11 А клас и Матей Минев от 9 А клас на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана спечелиха златни медали и грамоти за отлично представяне на 24-та Ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика със своите нови проекти. 

Прочети още...

Наши ученици се класираха единствени от област Монтана за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Силвия Александрова/10,,а"кл./ и Стефани Антонова/12,,а"кл./ с преподавател Д.Георгиева се класираха единствени от област Монтана за националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Прочети още...

,,Стъпала на знанието“- 2023/24 г.

В националното състезание по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА - ,,Стъпала на знанието“- 2023/24г. КЛАСИРАНИ ЗА ФИНАЛНИЯ КРЪГ С МАКСИМАЛЕН БРОЙ ТОЧКИ сред голям брой участници ( над сто човека във всяка възрастова група) са: Дивна Илчева, Яна Младенова – 6,,а“клас, Виктория Крумова, Никол Иванова, Симона Арнаудова-7.клас, Eли Петрова – 9,,а“ клас, Рая Михайлова 10. ,,а“ клас. Останалите ни участници също са с висок резултат. Желаем им успех във финалния кръг!

 

Прочети още...

Силно представяне на Матей Минев на Национално състезание по ИТ – Благоевград

Матей Минев от 9 А клас на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана, представи училището и област Монтана на XVI-то Националносъстезание по ИТ в Благоевград, проведено на 22-24 март, 2024 г. Матей се класира на 4-то място в сериозна конкуренция с ученици от математически и професионални гимназии от цялата страна. 

Прочети още...

Математически турнир Видин-Монтана-Враца-Ботевград – 16.03.2024г.

На 16 март 2024 г. в град Видин се проведе традиционният турнир между математическите гимназии на Видин, Враца и Монтана. Състезанието, с малки прекъсвания, има над 40 годишна история, а част от преподавателите и родителите на днешните ученици са бивши участници (като състезатели).

Прочети още...

Ученици от ПМПГ класирани за посещение в Брюксел

Учениците  от 10 клас на ПМПГ Силвия Аврамова, Владислав Каменов и Виктор Шумански са класирани за посещение в Брюксел  след успешно представяне на конкурс с есе на тема“ How should NATO transform to protect your future?” по проект “Ангажиране на младежта в противодействие на дезинформацията“, изпълняван от Фондация Партньори България.   

Прочети още...

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook