^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК!

Всяко училище има своя ден на равносметка и гордост. Ден, в който отдава почит към паметта на своя патрон. Ден, в който се съизмерва с другите и с времето.

В деня на свети Климент Охридски - 25 ноември - ПМГ с уважение посрещна своите гости. При нас бяха главният секретар на посолството на Тайван в Атина г-жа Ли Чен , придружена от г-н Румен Йончев- депутат от парламентарната група на Коалиция за България, г-н Анатоли Младенов- областен управител на област Монтана, г-н Милен Гечовски -зам. областен управител.  Те топло поздравиха гимназистите и ни подариха три лаптопа. С цветя и подаръци към нас се обърна кме

тът на община Монтана г-н Златко Живков и заместник-кметовете г-н Тихомир Антонов и г-н инж. Диман Георгиев. Сърдечни благопожелания към учениците отправи и г-жа Цеца Тодорова, Началник на РИО-Монтана. Наши гости бяха и г-жа Росица Ангелова-ст.експерт по ОСО, г-жа Биляна Харалампиева- ст. експерт по ОСО, г-жа Даниела Маринова-ст.експерт по информатика и ИТ.

На тържествения концерт своите награди получиха участниците в традиционния конкурс за есе ”Доброто в нас и в другите”. С удоволствие г-жа Христова- директор на ПМГ-Монтана връчи и грамотите на учениците, заели престижни места на ХХІІ регионален математически турнир в град Враца.

Най-очакваната награда беше статуетката за първо място в конкурса „Клас на годината”. За втора поредна година 12б клас с класен ръководител Стефчо Наков спечели тази награда. Особено щастливи бяха шестокласниците с класен ръководител г-жа Иванка Николова, които спечелиха поощрителна награда-красива и вкусна торта.

Празникът завърши с народни танци и много настроение, създадено от Духовия оркестър на ПМГ.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook