^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Цигарите – легалният наркотик

Ученици от ПМГ взеха участие в Световно кафене  на тема

“Цигарите – легалният наркотик”

На 21 ноември 2013 г. - Международния ден без тютюнев дим Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информациония център към него организираха младежки форум „световно кафене” на тема “Цигарите – легалният наркотик”. Участници във форума бяха ПГСАГ, ФСГ, II СОУ  и учениците от   ПМГ „Св. Климент Охридски „ -Нанси Борисова-XIа, Лора Петкова-XIа, Антонина Грозданова-XIб, Зинаида Здравкова-XIб и Ния Георгиева-XIв класове.

Световно кафене-същност:

Глобално движение за подкрепа на различни разговори, касаещи определени проблеми. Интерактивна игра, предразполагаща участниците в дискусия да изразят и обсъдят мнението си свободно по определена тема, в среда близка до неформалния живот на тинейджърите.

 Въпросите включени в основната тема бяха:

  • Кое е общото между цигарите, алкохола и забранените наркотици? Какво кара младите хора да ги употребяват?
  • Какви са рисковете от употребата на цигари за здравето на индивида? Какви заболявания причиняват?
  • Как да откажем пушача от цигарите- алтернативи? Моето послание към него?
  • Пасивното пушене- риск и последици? Подкрепяте ли забраната за пушене на обществени места и рекламирането на тютюневи изделия?

Учениците изказаха своето мнение като писаха, рисуваха и дискутираха по зададените въпроси като на финала на „световното кафене” се направи обобщение и обединяване на гледните точки от отделните разговори по въпроса в един цялостен модел, който бе представен и видян от всички.

След дискусията на тийнейджърите бяха връчени предметни награди за участието във форума подсигурени от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информациония център.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook