^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

„ Ден на отворени врати“- Окръжен съд Монтана

На 18.04.2022 година Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана проведоха  информационна кампания  „Ден на отворени врати“, която премина под надслова „Открито за съдебната власт“. Ученици от 10 клас на Природо- математическа профилирана гимназия „ Св. Климент Охридски“ гостуваха в Съдебната палата и се запознаха с историята на съдебните органи в България и дейността на службите в съда. 

Прокурор Емил Александров представи пред възпитаниците на гимназията структурата и дейността на Окръжна прокуратура. Учениците присъстваха и на въззивно гражданско дело и  наблюдаваха на практика провеждането на съдебно заседание и спецификата в дейността на съдии, адвокати и вещи лица. В „ Деня на отворените врати“ бяха обявени и резултатите от конкурса на ОС за есе, рисунка и презентация на тема „Везните на Темида – правосъдие и справедливост“. В раздел „Есе“ трета награда бе връчена на Ива Рангелова – 12  клас, ПМПГ „Св. Климент Охридски“ – Монтана.

Информационната кампания „Ден на отворените врати“ популяризира функциите на съдебната система и подпомага формирането и обогатяването на правни познания  сред гражданите, учениците и младите хора.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook