^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Отлично представяне на ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана на Национално състезание по ИТ – Благоевград, 2022

Трима наши ученици премериха сили с връстниците си от цялата страна на проведеното on-line състезание на 26 март, 2022 г. Мари Луканова от 11 А клас спечели 1-во място в категория „Мултимедийни клипове“ с информационен клип за деца на тема „COVID-19 –предизвикателство и решения“. Клипът спечели с необичайната си идея, разгледаните различни гледни точки и обработката на звук и е създаден по време на състезанието за 3 часа.
Матей Минев от 7 клас заслужи Специална награда на журито в обединената категория „Уеб сайт 5-7 клас“ и „Уеб сайт 8-12 клас“ с проекта си „GameDev Lectures Вселена“ – уеб - апликацията, която прави програмирането на игри в България достъпно за всеки. Матей направи отлична защита, проектът му се отличи с висока сложност на използваните технологии.
В най-тежката категория „Интернет приложения“ Златимир Петров от 9 А клас се класира на 5-то място с проект Fitness Helper – приложение, което оптимизира и повишава ефективността на тренировките по фитнес със съвременни технологични средства. При защитата Златимир показа добро познаване на PHP, JavaScript и средите за програмиране, чрез които е изградил проекта.
Учениците участваха със съдействието на Съюза на математиците в България, секция Монтана.
Състезанието е организирано от РУО – Благоевград, Община Благоевград и 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ в същия град. Учениците бяха оценявани от жури от Технически университет, Нов български университет и Югозападен университет „Неофит Рилски“.
 
Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook