^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Участие на ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ в състезанието „Аз мога тук и сега“-2021

Ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана взеха участие в Националното състезание по ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“, което се проведе от 4 до 6 юни, 2021 г. в град Девин. 

Състезателите в най-тежката категория - „Програмиране“ бяха Мартин Доцов от 8 Б клас и екипът Михаела Петрова – 8 А клас и Феодора Феодорова – 8 Б клас. Задачата им беше да създадат софтуерно приложение, реализиращо играта „Изола“ чрез конзолно приложение със софтуер по избор. Нашите програмисти се срещнаха със Светлин Наков от СофтУни и получиха сертификати, разписани лично от него. В категория „Презентация“ по темата „Животът on-line– промените в моето ежедневие“ работиха Владислав Каменов от 7 А клас и Мари Луканова от 10 А клас, която се класира в „Топ 10“ и след втория кръг с отговори на бързи въпроси зае 7-мо място.

Абитуриентът от 12 Б клас Михаил Ангелов също влезе в „Топ 10“ и зае 4-то място в категория „Видеоклип“, другият представител на 12 Б клас - Цветомир Илиев се бори в сложната категория „Front-end web development”. Високите резултати на младежите са предпоставка да получат оценки, с които да кандидатстват в партниращите на състезанието Технически университет, Пловдивски университет и УНИБИТ.

Състезанието е организирано от сдружение  „Аз мога тук и сега“ - единение от съмишленици, работещи в полза на деца, младежи и преподаватели в средното образование, чиито основател е Кристалин Чавдаров – представител на ИТ бизнеса и бивш успешен участник в състезания по информационни технологии. Участваха почти 300 ученици от цялата страна, които бяха оценявани от експерти от водещи медии, продуценти,преподаватели от университетите.

Пътуването се осъществи със съдейсвието на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана.

Бистра Цонева

 

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook