^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Пореден значим успех за нашите млади програмисти

Иван Ангелов Михайлов и Цветослав Цветанов Илиев от XIа клас заеха почетното трето място в  конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти. Национално състезание от висок ранг с участници от цяла България. Нашите възпитаници доказаха за пореден път, че можем да се мерим с най-добрите.

                                               Браво момчета!

Значим успех. Вие доказахте за пореден път, че усилието, волята  и постоянството водят до  отлични резултати.

Ето какво споделиха и самите ученици за участието си в състезанието.

Цветослав:На 16 май (неделя) Иван и аз се включихме в Софтуниада. Софтуниада е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. За участие има две възможни категории, ние участвахме в категория: Уеб и софтуерни проекти. В нашата възрастова група(над 16 години), където бяхме едни от най-младите състезатели, участваха 21 проекта. Състезанието беше оспорвано, дори журито закъсня с резултатите. Но от тези 21 проекта успяхме да се класирахме на 3-то място.

На състезанието представихме демо версия на нашия проект, пчеларска програма – BeekeeperAssistant. Пчеларството е един от най-слабо развитите в технологично отношение, сектори в България. Голяма част от пчеларите подхождат с недоверие към новите технологии. Точно затова започнахме създаването на BeekeeperAssistant– практична и удобна за използване програма в помощ на българските пчелари.

Подробна информация за проекта може да откриете в документацията ни: https://github.com/Ceci2003/BeekeeperAssistant/blob/master/README.md

Цялото състезание се проведе онлайн. Може би това беше най-неприятното от цялата ситуация, защото пропуснахме много емоции и забавни моменти. Впечатлихме журито с идея, презентация и защита. Отговорихме адекватно на въпросите които ни зададоха и представихме идеите си за развитие на проекта. Накрая бяхме класирани на 3-то място и оценени с 93 от максимум 100 точки.

Видео от защитата на проекта може да откриете в сайтът на Софтуниада: https://youtu.be/zYnY929gwq8?t=3933

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook