^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Участие и награда от Националното състезание по Информационни технолoгии – Благоевград

Учениците от ПМПГ “Св. Кл. Охридски“ – Монтана, получиха наградите си от Националното състезание по Информационни технологии, организирано от РУО – Благоевград, Община Благоевград и 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ в същия град. Нашето училище беше представено от Калин Борисов от 7 клас и Матей Минев от 6 клас. 

И двамата участници се състезаваха в по-високи възрастови групи – 8 -12 клас, тъй като такива бяха техните проекти. Матей Минев спечели второ място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“ с проект „Къща на логическите игри“, като беше изпреварен само от екип ученици от 12-ти клас. Матей впечатли журито с добро познаване на среди и езици за програмиране, решаване на математически задачи, моделиране на герои и обекти, както и отлична защита. Калин Борисов работи по темата „Европейски зелен пакт“ в трудната категория „3D моделиране“ и създаде проект по задание от УАСГ. 3D моделирането е извън задължителната и извън профилираната подготовка. Учениците бяха оценявани от жури от пет водещи български университета. Състезанието се проведе on-line, в него взеха участие ученици от големите български градове, както и от Република Северна Македония.

Участието на учениците от ПМПГ“Св. Кл. Охридски“, Монтана се осъществи със съдействието на Съюза на математиците в България, секция Монтана.

Бистра Цонева

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook