^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Сертификати от състезанието "Бобър'2020"

В навечерието на Климентовите дни, посветени на патрона ни Климент Охридски, ученици от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“ получиха своите сертификати от състезанието Бобър – България, което е част от международното състезание Бобър за ученици, проявяващи интерес в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика при БАН. Състезанието се проведе on-line на 8 ноември, 2020 г.

Тази година участваха рекорден за училището брой ученици – общо 12 от 6–ти, 7-ми и 8-ми клас. Учениците се състезаваха в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-9 клас. Специални поздравления за Мартин Доцов от 8 Б клас, който се класира на 3-то място от 80 ученици със 105 точки от 144 възможни и за Алекс Димитров от 7 А клас, класирал се на 7-мо от място от 164ученици със 123 точки. За втора поредна година Алекс успя да се класира в „Топ 10“ на престижното състезание.

Границата от 100 точки успяха да преминат също:

Ива Петрова – 7 Б клас

Матей Минев и Цветина Ценкова - 6 клас

Владислав Каменов - 7 А клас

Теодора Георгиева  - 7 А клас

Близо до тях се наредиха:

Рая Михайлова и Силвия Аврамова – 7 А клас,

Владимир Петров – 8 А клас,

Ния Механджиева и Илия Лазаров от 7 Б клас

Учениците показаха логическо мислене, бързина и съобразителност. Координатори за ПМПГ – Монтана бяха Миглена Ценкова и Бистра Цонева.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook