^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Бил ли си добър?!

Учениците от VІІІ „а” и VІІІ „в” клас от Школата по немски език на г-жа Арсения Димитрова са… добри.

Звучи музиката на „Малкият барабанчик”, а всеки от учениците вече  си взе щолен, торта, бонбони... Отзивчиви и усмихнати помощници бяха Диана и Димитър от ІХ „б”.

Този петък като занятие носи омаята на Коледа. Целта на участниците е да направят  сладки за своите съученици и учители. Съставките са объркани и едни от тях разточват блата, други са с формите, трети украсяват в тавата за печене… Звездичките на Диана, ангелчето  на Вяра, елхичките на Катето изглеждат вкусни още неопечени, а без помощта на Милен не може. Г-жа Димитрова напомня, че „… и както в математиката търсим оптималното решение, така и тук използваме оптимално вкусове, съставки, блата…”

Музиката спира, а Силвия от VІІІ „а” чете текста на „Малката кибритопродавачка”. Магията на текста и уханието на канела…

Със сигурност ще помним рецептата на страницата  у дома. Нея ще поглеждаме по Коледа с надеждата да бъдем по-добри, както в онзи час по немски в ПМГ.

И аз бях там, представих се на немски, запретнах ръкави , а по-късно хруснах от здравословните сладки и …в този ден наистина  бях по-добра!...

                                                                          К. Тодорова  

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook