^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Дейности на клубовете по интереси през 2018/2019 г.

На 05.06.2019 г. ученици от 5 "а", 6 и 7 клас, участващи в клуб " Математическо конструиране" с р-л Пепа Петрова и "Забавна математика" с р-л Мария Еленкова, посетиха ТехноМеджикЛенд в град София. Пътуването им е финансирано от Община Монтана, т.к. гимназията ни работи по проект на МОН "Клубове по интереси".

Момичетата и момчетата бяха впечатлени от научните факти по физика - Фарадеев кафез, движението на махалата, принципите на работа на лостовете, огледалата, лещите и други. Получиха нови знания по математика за Питагоровата теорема и фигурите фракталии - снежинките и др. Особено атрактивни са наблюденията на опитите по химия - свойства на металите. Момчетата и момичетата имаха възможност да сглобяват компютри и да видят как работят 3D принтерите. А накрая спечелиха и много награди от викторината, в която показаха какво са научили при това пътуване. Предстои пътуване и на учениците от клуб "Млад химик" с р-л Б. Луканова и клубът по астрономия с р-л Ц.Кръстева, клуб "Млад биолог" с р-л М. Докова и "Природолюбител" с р-л С. Дренчева.

 

Клубовете с хуманитарна и езикова насоченост развиват своята дейност според  приетите програми. Клуб  "Роден език и традиции" с р-л Д. Георгиева  отбелязва всеки празник - 3 март, 24 май и други. Клуб "Пътешественик" с р-л Н. Йорданова провежда съвместна дейност и с клуб "Млад биолог" - "Чайна Европа" в гр. Вършец, както и с клуб с р-л Ю. Тимова и Цв. Цветкова, работещ по програма на УНИЦЕФ. В гимназията развиват дейност и още други клубове. 

 

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook