^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПМПГ спечели 4 награди от ученически конкурс

Възпитаници на ПМПГ “Св. Климент Охридски“ спечелиха общо 4 награди от ученическата конференция „Ядрената енергия за чиста природа“. Носител на специалната награда в категория “Есе“ е Мартин Николаев от 11 клас. Той бе отличен за разсъжденията си на тема „Айнщайн – гений или демон”. Първо място в раздел „Есе” завоюва Ива Иванова от 12 клас, която разработи задълбочено темата “Ядрената енергетика в бъдещето - моят опит за прогноза“. Втора в същата категория и първа в защита на казус “АЕЦ и ВЕИ - перспективи и съпоставки“ бе класирана абитуриентката Енея Георгиева. В конференцията участваха около 150 ученици от Козлодуй, Белене и Монтана.

Посещението на машинната зала на 6 енергоблок и Пълномащабния симулатор на енергоблоковете с реактори ВВЕР - 1000, бяха възможност да видят всичко, за което само са чували и да научат интересни факти за Първа атомна.

Събитието бе посветено на 140 г. от рождението на Алберт Айнщайн и 45-годишнината от откриването на АЕЦ „Козлодуй“. Негов домакин бе Домът на енергетиката. Организатори на събитието бяха WIN “Жените в ядрената индустрия - България“ и сдружение “Съюз на ветераните в ядрената индустрия“. Събитието бе проведено под патронажа на АЕЦ “Козлодуй“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook