^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

„Job Trotter“ се срещна със занаятите

Учениците по проекта „Job Trotter“ посетиха съвременно предприятие за дървообработката в мебелната промишленост в Трявна и се потопиха в типичната атмосфера от миналото, като се запознаха с основните занаяти с посещения в част от къщите музей в града и в етнографския комплекс „Етър“. 

Ръководители на учебната екскурзия, която се проведе на 19 и 20 октомври в Трявна бяха Юлия Първанова, Марияна Стефанова, Мимия Докова и Нели Йорданова. На място учениците и техни преподаватели разгледаха подробно съвременния цех за бутикови мебели. Тръгвайки по пътя на производството те посетиха едно след друго помещенията, в които се съхранява дървесината, сушилнята и основния цех с различните му помещения.  Благодарение на това посещение всички те успяха да видят как в действителност се произвеждат бутикови мебели в България и как занаятите, заедно с технологичния прогрес могат да създават чудеса.

След разходката си в Трявна и Етъра те успяха да наблюдават различни занаяти, които са се запазили и до днес, както и някои, които макар да не са толкова приложими в днешно време, крият своя чар и все още има майстори, които ги практикуват.

В края на учебната екскурзия групата се върна с повече знания и с много материал за размисъл за професиите на миналото и това как се професия прераства в друга с годините.

 

 

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook