^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Единадесетокласничка от ПМПГ спечели награда от БНТ

Диана Михайлова от XI клас спечели специална награда в националния конкурс „Вдъхновителите на новото време“. Той бе организиран от Министерство на образованието и Българската национална телевизия. В конкурса участваха над 120 ученици от цялата страна. Сред членовете на журито, което оцени творбите им, бяха  писателката Теодора Димова – дъщеря на класика Димитър Димов, изпълнителният директор на „София Тех Парк“ – Иван Симеонов, съоснователят на Империя Онлайн Доброслав Димитров, експерт от МОН, както и журналисти от БНТ.

Наградите бяха връчени на 28.02.2017 в София Тех Парк от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова, Милена Иванова – гл.експерт „ Образователни програми и съдържание“ в МОН и Надя Обретенова – изпълнителен продуцент на „ По света и у нас“.

Отличието от конкурса на БНТ е третата национална награда, която Диана печели през тази учебна година. Тя завоюва първа награда от националния конкурс по журналистика „Ст. Михайловски” – Русе, с два материала – очерк и коментар. Беше й присъден приз и от националния конкурс за есе „Моята крачка за по-добро утре”, организиран от Стопанска академия “Д. Ценов” – Свищов.  Диана представи отлично своята гимназия и в други творчески състезания.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook