^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Конкурс "Светлината на Вeликден"

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници. За четвърта година ПМГ „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на РИО-Монтана организираха конкурс „Светлината на Великден“ за написване на стихотворение, разказ, есе, изработване на Великденска украса, картичка, рисунка, компютърна графика.

И тази година участие взеха ученици и родители (над 150) от целия окръг, знак за разрастващата се популярност на конкурса.

ножеството експонати и текстове, които пристигнаха, са показател, че искаме и можем да бъдем част от голямата идея за ДОБРОТО. Защото Великден е път и светлина, вяра и надежда, стремеж към духовност. Великден е мяра за човешкото у човека.

 В есето си родител е написал: „Животът на един човек може да е осмислен само ако знае, че е направил поне една добрина на изпаднал в нужда; ако е разделил хляба си с гладния; ако е подал ръка на падналия, ако е подкрепил не силния, а правия.“

Изложбата на изработените предмети, компютърни графики, картички и рисунки впечатлиха всички присъстващи в Окръжен младежки дом, където директорката на ПМГ Ксения Йотова и Марияна Иванова – старши експерт в РИО-Монтана поздравиха участниците и връчиха награди. Беше прочетен поздравителен адрес от началника на РИО-Монтана, Цеца Тодорова.

На 17.04.2014 г. организаторите на изложбата инициират разпродажба на експонатите с благотворителна цел. Средствата от изложбата ще бъдат предоставени на деца в неравностойно положение.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook