^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Поздравления за Антон!

 

Когато хубавата идея се комбинира с много труд, нужните знания и подходящ партньор, успехът идва закономерно. Този път добрата новина е от Плевен.

 

 

За поредна година Антон Колов от 11А клас, съвместно с Ивета Македонска от СМГ участваха в Ученическата секция на Ученическия институт по  математика и информатика, проведена в Плевен в рамките на 45-та пролетна конференция на СМБ. Проектът “Codestairs” бе оценен подобаващо от журито и спонсорите на мероприятието. Антон и Ивета спечелиха Грамоти за Отлично представяне от УчИМИ и безплатно участие в триседмичната Лятна изследователска школа (ЛИШ) – мечта на всеки участник. Но това бяха само част от наградите… “Codestairs бе проектът, спечелил приза на VivaCognita+ за софтуерен продукт с приложение в образованието. Антон и Ивета, както и г-н Асенов, получиха специални плакети и грамоти. Има и още… Последва още една награда, този път от Софтуерния университет, връчена лично от г-н Светлин Наков. Антон и Ивета получиха ваучер за един безплатен семестър за обучение в Университета. Вярваме, че успешната серия ще продължи и очакваме достойно представяне и в Националната олимпиада, за чийто национален кръг проектът на Антон е класиран.

Водени от старата максима „По-добре късно, отколкото никога“, своя дебют в УчИМИ направиха и други двама наши ученика – Елизар Емануилов и Момчил Борисов от 11 клас. Техният проект представляваше игра – „Zombie Survival “. Елизар и Момчил получиха Грамоти за много добро представяне и се заредиха с амбиция за по-големи успехи следващия път. Те също очакват покани за Лятната школа на УчИМИ.

Copyright © 2024. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook